SME

Živá učebnica na Devínskej Kobyle

Novým projektom „Živá učebnica na Devínskej Kobyle“ Nadácia Volkswagen Slovakia rozširuje svoje aktivity v oblasti ekológie.

Novým projektom „Živá učebnica na Devínskej Kobyle" Nadácia Volkswagen Slovakia rozširuje svoje aktivity v oblasti ekológie. Podarilo sa ho uskutočniť vďaka spolupráci s organizáciou DAPHNE, ktorá sa dlhodobo venuje environmentálnej výchove na Slovensku.

Projekt sa osobitne zameriava na národnú prírodnú rezerváciu Devínskej Kobyly zasahujúcu do mestskej časti Devínska Nová Ves. Inovatívny koncept zážitkového vzdelávania sa vďaka nemu dostáva priamo k deťom už od materských škôl. Aj žiaci prvého stupňa základnej školy preberajú témy štátneho vzdelávacieho programu hravou formou - stávajú sa súčasťou kmeňa Slovanov počas slávnostného obradu osláv letného Slnovratu alebo samy predstavujú treťohorných živočíchov.

Nadácia Volkswagen Slovakia plánuje v podpore regiónu pokračovať a projekt rozšíriť aj na ďalšie triedy. Bližšie informácie o projektoch Nadácie a možnostiach získania grantu nájdete na www.nadacia-volkswagen.sk

Autor: P.Višňovský, V.Kampf

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu