SME

Andrea za hranicou

Herečka Andrea Kerestešová so štábom a režisérom Mirom Drobným precestovala Čínu, Taiwan a 5 krajín Latinskej Ameriky.Ocitli sa na hrane svojich možností, za hranicou bežného cestovania.

V Šanghaji stojí kostol, ktorý postavil slovenský architekt

Nový diel dokumentárneho seriálu Andrea za hranicou v ktorom objavujeme zaujímavé miesta, ktoré bežní turisti nenavštevujú.

Významný architekt Šanghaja Ladislav Hudec sa narodil za čias Rakúsko-Uhorska, a tak si jeho slávu a odkaz nárokujú nielen Slováci, ale aj Česi a najmä Maďari. Andrea navštívi jeho kostol a získa odpoveď na otázku, ako čínske zriadenie podporuje náboženské komunity. Druhou chúlostivou témou, ktorá sa nachádza za hranicou zákona je prostitúcia. Nepredstavíme vám ale komplikovanú a dobrodružnú históriu stoviek cisárskych konkubín. Súčasnosť je oveľa jednoduchšia smutnejšia.

Herečka Andrea Kerestešová so štábom a režisérom Mirom Drobným precestovala Čínu, Taiwan a 5 krajín Latinskej Ameriky. Na týchto cestách vzniklo 20 pol hodinových filmov, v ktorých vyskúšali, ochutnali a spoznali to, čo v turistických sprievodcoch nenájdete. Ocitli sa na hrane svojich možností, za hranicou bežného cestovania.

Autor: Miro Drobný, Európsky inštitút

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu