SME
Načítavam video...

Hajloval vo vani, v Bratislave napriek tomu bodoval

Pozrite si prekvapenia aj sklamania komunálnych volieb v Bratislave.

Víťaz Matúš Vallo bude mať situáciu v zastupiteľstve zrejme výrazne jednoduchšiu ako mal doteraz odchádzajúci primátor. Ivo Nesrovnal, Václav Mika aj Ján Mrva kandidovali len na primátora Bratislavy. Napriek tomu, že Ján Mrva vyhlasuje, že bude nového primátora kontrolovať, nikto z nich sa do mestského parlamentu nedostal. Nesedí tam ani dlhoročný poslanec Martin Borguľa - ten sa neprekrúžkoval ani na starostu Starého Mesta, ani na poslanca mesta, ani na poslanca mestskej časti. Prehru asi zvláda ťažko, hneď po zverejnení výsledkov si zo sociálnych sietí vymazal všetky účty a zrušil kontá.

Druhým najkrúžkovanejším poslancom v Ružinove sa prekvapivo stal Martin Patoprstý. Dnes nezávislý poslanec bol kedysi v SNS. Po tom, čo vyšlo najavo, že hajloval vo vani a má za sebou neonacistickú minulosť, ho z SNS vyhodili. Patoprstý tvrdí, že išlo o antikampaň a svoj život zmenil. V Ružinove kandidovala aj odídenkyňa od Borisa Kollára poslankyňa Martina Šimkovičová, do bratislavského parlamentu sa nedostala.

V Rači sa do miestneho zastupiteľstva prekrúžkoval Filip Rybanič. Asistent poslanca SaS Rajtára sa zviditeľnil tým, že ako pracovník Tatrabanky sa pozrel do účtov Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka. Ak ho súd právoplatne odsúdi, mandátu sa bude musieť vzdať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu