Varíme s veľvyslancom
Predstavujeme vám medzinárodnú kulinársku kultúru a tradície krajín, ktoré majú zastúpenie na Slovensku.
Francúzsky veľvyslanec s manželkou nám uvarili kuracie marengo, jedlo, ktoré vymyslel Napoleonov kuchár počas francúzskeho vojenského ťaženia v Taliansku.
Varenie - a jedenie - má byť pre ľudí pôžitkom, a nie čírou potrebou. Francúzi to vedia. Jesť treba v spoločnosti, aby sme sa o tom, čo máme na tanieri mohli porozprávať. Francúzsky veľvyslanec s manželkou nám uvarili kuracie marengo, jedlo, ktoré vymyslel Napoleonov kuchár počas francúzskeho vojenského ťaženia v Taliansku. Ako dezert sme si dali hruškovú tortu. Okrem toho nám pán veľvyslanec porozprával nielen o zvykoch a tradičných receptoch z rôznych kútov Francúzska, ale prezradil aj čo francúzska strava urobí s vaším srdcom. A keďže sme vo Francúzsku, víno nesmie chýbať - nie len v pohári, ale aj v hrnci.
Recepty nájdete na Zena.sme.sk