SME

Spectacular Slovakia

Videá a reportáže mladých novinárov pre cestovateľa Spectacular Slovakia, sprievodcu v
angličtine, ktorý každý rok vydáva týždenník The Slovak Spectator.

Slovák, ktorý sa musel udomácniť na Slovensku

„Museli sme strieľať do kamarátov alebo tí kamaráti museli strieľať do nás. Tá predstava je absurdná,“ hovorí Ivan Hansman, 50 ročný režisér z Vojvodiny.

Aj napriek tomu, že srbskí a slovenskí Slováci žili kedysi v jednom štáte, dnes už medzi nimi vidieť rozdiely, tvrdí Ivan Hansman, 50 ročný režisér z Vojvodiny. Hansman opustil Srbsko po vypuknutí občianskej vojny v Juhoslávii v roku 1991. „Museli sme strieľať do kamarátov alebo tí kamaráti museli strieľať do nás. Tá predstava je absurdná,"povedal na margo svojho odchodu. Slovensko, ktoré tiež považuje za svoj domov, sa podľa neho zmenilo zo šedej krajiny na veľmi príjemné miesto.

Video z dielne študentov žurnalistiky, ktorí objavujú Slovensko pre 19. vydanie edície cestovateľa Spectacular Slovakia, sprievodcu vydávaného anglickým týždenníkom The Slovak Spectator.

Projekt bol realizovaný aj vďaka spolupráci s Katedrou žurnalistiky Univerzity Komenského, tv.sme a podpore od spoločnosti Orange Slovensko a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Edícia cestovateľa Spectacular Slovakia 2013 špecializovaná na Bratislavu je dostupná online na týchto stránkach.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu