SME

Krajšie Slovensko

Inšpiratívni mladí ludia, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život.
Nie naraz, po kúsku, zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

Hanbievala sa, ale potom rozprávala celému OSN

Milena Dudášová z Pečovskej Novej Vsi je presvedčená, že možností pre mladých ľudí je nesmierne veľa – stačí ich len hľadať.

Pozitívnym príkladom motivuje a povzbudzuje svojich vrstovníkov k zvyšovaniu nárokov na seba a hľadaniu vlastných možností a ciest k vysnenému snu.

O probléme všeobecného podceňovania mladých ľudí hovorila minulý rok aj diplomatickým špičkám na Valnom zhromaždení OSN ako mladežnícka delegátka zo Slovenska. Jej odvážny prejav, v ktorom vyzvala najvyšších predstaviteľov OSN, aby mladým umelo neznižovali latku, ale zvyšovaním nárokov ich naopak motivovali, sa stal online najsledovanejším videom mládežníckeho delegáta na zasadaní OSN minulý rok.

Seriál Krajšie Slovensko predstavuje inšpiratívnych mladých ľudí, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život. Nie naraz, ale po kúsku, svojím zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

V spolupráci s tv.sme ju pripravuje Rada mládeže Slovenska.

námet a spracovanie: Katarína Mrázková a Marek Franko
Hudba by RCH
Vo videu boli použitý záznam prejavu Mileny Dudášovej na pôde OSN. Viac informácií o programe Youth UN delegate (Mladí OSN) na Slovensku nájdete po kliknutí sem.


SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu