SME

Krajšie Slovensko

Inšpiratívni mladí ludia, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život.
Nie naraz, po kúsku, zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

Štát má zlé weby. Jakuba to hnevalo, šiel im to povedať

Jakub Ptačin stojí za iniciatívou To sa nedá, ktorá ponúkla štátu zadarmo analýzu a návrh toho, ako by mohli vyzerať jeho weby pre občanov.

Jakub Ptačin stojí za iniciatívou To sa nedá, ktorá spojila odborníkov na internet a ponúkla štátu zadarmo analýzu a návrh toho, ako by mohli vyzerať jeho weby pre občanov.

Jakub pracuje, študuje a je členom občianskeho združenia Back-space, cez ktoré napráva veci, ktoré mu prekážajú alebo chýbajú.

Začínal organizovaním hudobného festivalu doma v Námestove, má za sebou organizovanie študentskej konferencie Unicamp, spolu s priateľmi vymysleli systém neziskového požičiavania bicyklov pre svojich spolužiakov na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave alebo inšpiratívne nahliadnutia do ateliérov profesionálnych grafikov a dizajnérov Dizajn Walks.

Seriál Krajšie Slovensko predstavuje inšpiratívnych mladých ľudí, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život. Nie naraz, ale po kúsku, svojím zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

V spolupráci s tv.sme ju pripravuje Rada mládeže Slovenska.

námet a spracovanie: Katarína Mrázková a Marek Franko
Music by RCH
Vo videu boli použité archívne zábery tv.sme. Ďalšie fotky a informácie nájdete na internetoch iniciatívy To sa nedá alebo občianskeho združenia Back-space.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu