SME

Krajšie Slovensko

Inšpiratívni mladí ludia, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život.
Nie naraz, po kúsku, zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

Krajšie Slovensko: Prečo sa zaujímať o ľudské práva?

Ľudské práva patria do kategórie vecí, ktoré nám chýbajú až keď o ne prídeme. Rado Sloboda z Banskej Bystrice robí všetko pre to, aby sme na ne nezabudli.

Ľudské práva patria do medzi tie veci, ktoré nám začnú chýbať, až keď o ne prídeme. Rado Sloboda z Banskej Bystrice sa stará o to, aby sme na ne nezabudli.

Rado Sloboda šíri povedomia o tom, čo sú ľudské práva a akými cestami ich môžeme zaručiť. Vďaka jeho členstvu v medzinárodnej organizácii Amnesty International sleduje témy a kauzy, ktoré sa dejú na opačnom konci zemegule. Zároveň sa venuje aj tým právam, ktoré sa týkajú Slovenska, predovšetkým právu na vzdelanie rómskych detí a regulácia predaja zbraní vyrobených na Slovensku.

Je presvedčený, že niet rovných a rovnejších. Jeho aktivity sa zameriavajú predovšetkým na banskobystrický kraj, kde vo svojom voľnom čase organizuje stretnutia, podpisové podujatia, neformálne diskusie a vzdelávanie. Spolupracuje s Komunitným centrom v Sásovej, Osvetovým centrom Rómov Ternypé, Záhradou - Centrom nezávislej kultúry v Banskej Bystrici a všade tam, kde sú jeho znalosti a zručnosti nápomocné.

Viac o Amnesty International sa dozviete po kliknutí sem. O ostatných organizáciách si prečítate po kliknutí na ich názov.

Seriál Krajšie Slovensko predstavuje inšpiratívnych mladých ľudí, ktorí robia svet okolo seba krajším. V spolupráci s tv.sme ho pripravuje Rada mládeže Slovenska.

Námet a spracovanie: Katarína Mrázková a Marek Franko
Music by RCH

Vo videu boli použité archívne zábery z Olympiády ľudských práv.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu