SME

Všetko o káve

Hoci sa s ňou budíme každé ráno, veľa o nej nevieme. Všetko o káve je relácia, ktorá vás zasvätí do toho, čo káva je, ako sa upravuje a na aké všetky spôsoby sa dá podávat.

„Zalievák“ nie je hanba. Pijú ho aj znalci

Zalievaná káva je jedným z najstarších a najrozšírenejších spôsobov prípravy kávy. Dodnes sa v arabskom svete pripravuje takmer výlučne takýmto spôsobom v takzvanej džezve.

Zalievaná káva je jedným z najstarších a najrozšírenejších spôsobov prípravy obľúbeného napoja. Ide o prípravu kávy infúziou, alebo lúhovaním v horúcej vode. Dodnes sa v arabskom svete pripravuje takmer výlučne takýmto spôsobom v takzvanej džezve. Na Slovensku sa pre zjednodušenú formu takejto prípravy udomácnil názov „turek". Takto pripravená káva je veľmi populárna kvôli jednoduchej a lacnej príprave a pomerne plnej chuti. Dnes Vám predstavíme štýlové alternatívy k našej obľúbenej zalievanej kávičke.

Odborným garantom relácie je Cafepoint, kvalitná káva a kávovary pre každú domácnosť. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac zaujímavostí o káve, pozrite si tiež magazín Fakty a mýty o káve.

Viac na: http://www.cafepoint.sk/kava

http://www.cafepoint.sk/kavovary-automaticke-pakove-moka

http://www.cafepoint.sk/aktuality/magazin-fakty-a-myty-o-kave

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu