SME

Auto.sme.LIVE

Láska k autám bez nudných čísel a tabuliek. Netradičné testy Rasťa Chválu a jeho tímu Auto.sme.sk.

Auto.sme.LIVE 7: Ktorý kompakt je najlepší?

Niekedy je ľahšie nájsť ihlu v kope sena, ako určiť víťaza v najpredávanejšej kategórii áut. Ukázalo sa, že tradičná automobilová trieda nepotrebuje ani výstrelky, ani horúce novinky, ale časom overenú klasiku.

BRATISLAVA, LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Na cesty Slovenska, do snehu, vetra, dažďa, aj slnka sme zobrali šesť vybraných konkurentov najžiadanejšej automobilovej kategórie. Samozrejme, je to iba zlomok zo všetkých možných zástupcov, ale zároveň silná reprezentatívna vzorka.

K tradičným rivalom o post najpredávanejšieho auta v Európe, Astre a Golfu sme prizvali najhorúcejšiu novinku. Nový Focus totiž v čase uverejnenia testu len prichádza oficiálne na náš trh. To však zrejme nestačí na to, aby skončil na prvom mieste.

Rovnako iba o pár mesiacov starší je Citroen C4 s vycibreným interiérom, konečne klasickým volantom a ambíciou dotiahnuť to vyššie ako predchodca. Testovanú šesticu doplnili dva protipóly - impulzívna Alfa Romeo Giulietta a strohá no veľmi účelová s hybridným systémom pohonu pokroková Toyota Auris HSD.

Obháji Golf ako takmer najstarší účastník testu svoje prvenstvo medzi podstatne mladšími a krajšími novinkami?

Autor: Peter Pastucha, Pavel Briatka

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu