SME

Nápad sa ráta

Krátke videofilmy Neziskovej organizácie Voices o rozličných nápadoch a projektoch, ktoré zľahčujú a spríjemňujú život druhým.

Nápad sa ráta: Plusko znamená zážitok

Pozrite si krátky film o organizácii, ktorá sa snaží ukázať mladým ľuďom cestu k vzájomnej tolerancii a súžitiu bez predsudkov.

Plusko je mládežnícka organizácia, založená v roku 2002 ľuďmi s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti práce s mládežou. Prostredníctvom využitia sily zážitku, metódami zážitkovej pedagogiky sa snaží ukázať mladým ľuďom cestu vzájomnej tolerancie, súžitia bez predsudkov. Na plnenie svojich cieľov Plusko využíva inovatívne voľnočasové aktivity ako víkendové stretnutia, letné tábory, medzinárodné výmeny, školenia, splavy, horotábory, kultúrne podujatia, zimné prechody a podobne. Cieľovou skupinou sú ľudia vo veku od 15-26 rokov, bez rozdielu národnosti, rasy, náboženstva a politickej príslušnosti, mládež so zdravotným postihnutím nevynímajúc.

Krátky film je postavený na výpovediach dlhoročnej inštruktorky a súčasnej predsedníčky Pluska Světlany Drtilovej, ktorá získala ocenenie Bratislavský dobrovoľník roka 2010 v kategórii Dobrovoľník pracujúci s deťmi a mládežou. Už tretí ročník tohto ocenenia usporiadalo Občianske združenie C.A.R.D.O. pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý celý svet slávi 5.decembra a pri príležitosti vyhlásenia roka 2011 za Európsky rok dobrovoľníctva, Upozornilo tým verejnosť na hodnotu dobrovoľníkov, ktorí poskytujú neuveriteľné množstvo času a energie v prospech mimovládnych organizácií, komunity a ľudí v Bratislavskom regióne.

Film vyrobila Nezisková organizácia Voices, ktorá ho 17. februára 2011 premietla na verejnom multižánrovom podujatí Voices Live 19.

Pripravil: Ivan Ježík
Kamera, strih: Viera Čakanyová

Autor: Viera Čakanyová

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu