SME

Hudobné úlety

Krátke videofilmy Neziskovej organizácie Voices o mladých slovenských hudobníkoch, ktorí sa neprispôsobujú väcšinovému vkusu.

Mladí elektronici v lese

Krátky film o mladej experimentálno-elektornickej dvojici Ink Midget & Pjoni vznikol 17. novembra 2010 na kraji lesa na bratislavskej Kolibe

Nezisková organizácia Voices pripravila ďalšie pokračovanie série videofilmov Hudobné úlety o nových zaujímavých slovenských hudobných kapelách a projektoch. Krátky film o mladej experimentálno-elektornickej dvojici Ink Midget & Pjoni vznikol 17. novembra 2010 na kraji lesa na bratislavskej Kolibe a premiéru mal 24. novembra 2010 na Voices Live 18.

Adam Matej a Jonatán Pastirčák sa poznajú od svojich troch rokov a odjakživa ich fascinovala hudba. Po prvom koncerte pre rodičov a známych založili ako dvanásťroční kapelu Tukan, s ktorou sa prvý krát zviditeľnili na slovenskej scéne. Odvtedy prešlo 5 rokov a obaja sa posunuli ďalej. Vplyvy elektronickej a experimentálnej scény počuť na ich sólových nahrávkach, ale aj v ich spoločnom projekte Ink Midget & Pjoni. Častým koncertovaním aj v susedných Čechách si chalani postupne získali nálepku jednej z najväčších nádejí slovenskej elektroniky.

Krátke video vzniklo 17. novembra počas improvizovaného live-actu na bratislavskej Kolibe za pomoci požičanej elektrocentrály, ktorej neustále prítomný zvuk pripomínajúci vrčanie premietačky dodáva autentickú atmosféru celému filmu

Autor: Martina Slováková, VOICES

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu