SME

Camino: Moja cesta

Peši, s dvesto eurami vo vrecku a batohom na chrbte. Od kastílskych polí do srdca Galície. Prežite púť do Santiaga de Compostela s Tomášom Hudákom a jeho priateľmi.

Palencia preverí kondičku pútnika

Nehostinnú Palenciu mnohí pútnici do Santiaga radšej vynechávajú. Keď však zvládnete vyprahlú kastílsku plošinu, zvládnete už všetko. Pozrite si tretí diel seriálu Camino: Moja cesta.

Palenciu si netreba rozdeliť na viac ako dva dni. Jednotvárna krajina s takmer oranžovou hlinou pod nohami priam vyzýva na to, aby si tu pútnik otestoval svoju vôľu aj výdrž. Medzi najobľúbenejšie zastávky na nocľah tu patria mestečká Fromista a Carrión de los Condes. My sme sa rozhodli pre to druhé.

Carrión je výstavnou skriňou španielskej stredovekej architektúry. Kostol Santa María de las Victorias, ktorý stojí hneď vedľa ubytovne Albergue de Peregrinos, postavili v 12. storočí. Aj keď v albergue sa nám ušlo miesto už len na zemi, toto refugio patrilo medzi tie lepšie vybavené. Rehoľné sestry tam pri večeri dokázali vytvoriť takmer rodinnú atmosféru. Prvýkrát sme tu počuli pútnickú pieseň Ultreia.

Na etapu z Carriónu do Sahagúnu sa treba dobre pripraviť. Na takmer 40-kilometrovej štreke narazíte na civilizáciu až po 17 kilometroch v Calzadilla de la Cueza. Dôležité je preto nezabudnúť najmä na vodu a na peniaze. Najbližší bankomat je totiž až v Sahagúne. Tiež si treba správne rozložiť sily. Väčšina pútnikov padá v Sahagúne rovno do postele.

Neexistuje účinnejší liek proti insomnii ako práve 40-kilometrová etapa v španielskych horúčavách.

Prechádzajúci diel si pozrite TU

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu