Utorok, 12. november, 2019 | Meniny má Svätopluk

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

V škole ich učia piecť bez chémie. Ide to (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

muka
vieme aka muka by tam mala ist?
j.scubová
< 1 2

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

nie som kuchtik, ale dost sme rozoberali chute so starymi tetkami. nepriklad cesto na pizzu, to vobec nie je jedno, z akej je muky. alebo na strudlu, tam uz vobec nie a fakt nie je strudla ako strudla. a jednoznacne, po pokusoch s viacerymi mukami z lidlov ci tesca nam dlhodobo vychadza najchutnejsie cesto z muky pohronsky ruskov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to chcem vidiet

starú tetku, ktorá má páru o pizza ceste, jedine tak ***** niekde. To jsi teda čávo a expert, ktorý kupuje múku v lidli a tescu... hoj slovac, niekomu tu vytiekol mozog na tú pizzu. Pre tvoju slovutnú osobu je Lidl a Tesco vo svojich krajinách ten posledný low-end, ale ako vyyyyydno na SK etalón kvality. Múku zásadne kupujem u malých súkromných mlynárov v CZ, D, CH,NL... potom uvidíš , čo je múka. A propo chlieb v okolí BA som vyskúšal všetok a všetok skončil v odpade - je to hanba klérofašistického SK štátu a RKC, že v tak byyyygotnej krajine nevedia napiect ani dar boží!!! Preto ak musím na SK , hostitel musí a dnes už chce ( aj pre seba ) napiect kvalitný výražkový chlieb z kvásku. Pre teba výražok nie je vyrážka na konci tvojho mozgu... Kedysi boli na SK dobré pi.e, pizze nie, dnes zostali len takého mozgové trusty-pitch.e ako ty. Ešte dodám, že co mojho kontraktu SMEtiarska stránka neprijala. Za očistu mysle SK , v mene Boha , zločincov Hlinku a Tisza , Na strá...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

aaaah

chrobak truhlik neodolal a dosiel sa pochvalik aky je on uzasny, ba najuzasnejsi.

Z takych ako ty mi je na zvracanie. Zalez niekam trapny pozer co kupuje muku len v malych sukromnych mlynoch.

Dosiel si si vyliecit komplex tak mozes hrdo odpalit odkial si dosiel.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

A konečne som pochopil ludí, žijúcich

na SK a prečo to tak vyzerá. Tá mentálna tupost, neschopnost prijímat veci,ktoré sú dobré a inde fungujú, názor, že len to SK je jediné dobré, závist a plejáda tých najhorších vlastností, ktorá sa vynie 1000 deětrukčnou históriou sú důsledkom toho, prečo rozumní ludia zo SK stále odchádzajú...
Ja komplex nemám, komplex máš ty ,ked nechápeš... Mne je na zvracanie z dnešného SK a ovčanov goríl,ktorí ešte aj za ne podakujú.
A k chlebu... že ty žerieš hnoj - sk chlieb je tvoja vec, tu okolo žijú malé pekárne, masny a dielne, čo na sk nenájdeš... ale... svinaiam ( tebe a podobným sk) perly ( dobrý chlieb) hádzat
nemožno,...a drukujem oddnes sk lumpom nech sa na vás povozia, nič iné si nezaslúžite, malý dvor a bič
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

pekne ochytane, fuj
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

... nejaky haklivy

a co to maju robit cinskymi palickami aby ti to neochytali ? mas pocit ze klasicke rozky a chleba sa v pekarni nerobia rukami ?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

rozky sa dnes sulaju samozrejme strojovo, ale mal som na mysli tu manipulaciu po upeceni, bez rukavic.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

tak snad sa da predpokladat, ze pekari maju zakladne hygienicke navyky a umvyaju si ruky (aspon dufam)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

A čo tak Ghanammovovej rožky?

A čo tak Ghanammovovej rožky? Podľa mňa tie si budeme ešte dlho pamätať :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Wtf

?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Google it ! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

MFP

Ak si lenivy to par slovami to napisat,vydrzim bez nejakej ghana ovej rozkov ci kopcekov
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mnam, bratislavske rozteky...mnaaam
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Môj nebohý dedo sa vyučil v Bratislave u Sturzera za cukrára, zvykol nám ich pekávať, ešte teraz mi sliny tečú.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

pán Szemes vyzerá ako Soene Náci. alebo ujo Imro ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

schoene
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

muzsky rod

schöner ... :-) aj ked v Bratislave je uz zauzivane aj to nespravne sklonovanie ...

Velmi pekna reportaz - je skvele ze sa tato specialita opät zacina vracat do Bratislavskych kaviarni
a obchodov ... moja babicka tiez robievala velmi dobre ... ale aj v Budapesti a Viedni ich dostat
v takych malych zastrcenych pekarnickach ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

krasna reportaz

super ze este niekto pecie taketo poctive vyrobky ... a ten pan pekar je velmi sympaticky svojim pristupom k remeslu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tieto reportáže sú super.

je fajn, keď sa rožteky vracajú do predaja ale...keď dvaja robia totéž, nie je to totéž... Treba asi aj vedieť, kde predávajú dobré, nestačí, že sú to bratislavské rožky. A v rodinách prekonali i časy komunistov, našťastie. U nás sa robil rovnako aj veľký závin.
Ale príjemný pán Szemes je trošku naivný, ak si myslí, že tak ako sa ku káve niekde dáva bonbón, tak budú dávať rožteky. To je iná cenová relácia, na tom prerábať nikto nebude, keď sa dá na tom slušne zarábať...
 

< 1 2

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME