SME
Fotili sme ju

Fotili sme ju

Ako vzniká titulka časopisu smeŽeny? Fotíme krásne osobnosti a krásne ženy.

Fotili sme záchrankyňu ľudských životov

Martina Vitková začínala ako zdravotná sestra, dnes zachraňuje ľudské životy a popritom odovzdáva svoje skúsenosti študentom.

Už desať rokov pôsobí ako záchranárka a vedúca Edukačného a tréningového centra (ETC) vo Falck Záchranná, a. s., ktorá je najväčším poskytovateľom záchrannej zdravotnej služby na Slovensku. Pôsobí aj ako inštruktorka prvej pomoci pre laikov aj profesionálov z iných odborov zdravotníctva pre Falck Academy. Začínala ako zdravotná sestra, dnes zachraňuje ľudské životy a popritom odovzdáva svoje skúsenosti študentom urgentnej zdravotnej starostlivosti odovzdáva svoje skúsenosti študentom urgentnej zdravotnej starostlivosti na Prešovskej univerzite. Rozprávali sme sa o jej práci, ktorá je podľa jej slov často o riziku, o tom, prečo si takéto povolanie vyberá menej žien ako mužov, ale aj o tom, ako vyzerá typická služba záchranára.

Prečítajte si rozhovor s Martinou Vitkovou v najbližšom čísle magazínu smeŽeny, ktoré vyjde v sobotu, 14. mája 2016 ako príloha denníka SME.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu