SME
Fotili sme ju

Fotili sme ju

Ako vzniká titulka časopisu smeŽeny? Fotíme krásne osobnosti a krásne ženy.

Fotili sme éterickú tanečníčku

Natália Horečná žije mimo Slovenska vyše dvadsať rokov, ale stále sa naň vracia, pretože si tu dokáže mentálne aj fyzicky oddýchnuť.

Natália Horečná o svojom povolaní hovorí: „V duši sme tanečníkmi do konca života." Svojich tanečníkov vo svete učí, ako byť prostredníctvom tanca úprimnými k sebe aj k divákom. Mimo Slovenska žije vyše dvadsať rokov, ale stále sa naň vracia, pretože si tu dokáže mentálne aj fyzicky oddýchnuť. Je medzinárodne známa choreografka a tanečníčka. V roku 1994 absolvovala Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave, potom študovala na Baletnej škole Hamburského baletu Johna Neumeiera, kde pôsobila ako sólistka do roku 2003. Dodnes sama vytvorila dvadsaťosem pôvodných baletných diel, choreografie pre NDT, Junior balet Hamburg, pre sólistov Hamburského baletu a Tanečnú akadémiu v Ríme. V súčasnosti spolupracuje s Viedenským štátnym baletom, pre Slovenské národné divadlo vytvorila choreografiu k Slovenským tancom Petra Breinera. Porozprávala nám, ako si spomína na svoje štúdium a odchod zo Slovenska, život baletky a aj to, ako ju zmenil tanec.

Prečítajte si rozhovor s Natáliou Horečnou v najbližšom čísle magazínu smeŽeny, ktoré vyjde v sobotu, 12. marca 2016 ako príloha denníka SME.

Autor: Andrej Migra

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu