SME

Maľba 2015 predstavuje najlepších výtvarníkov

astislav Podhorský, Kristína Bukovčáková a Maroš Kontroš sú víťazmi desiateho ročníka prestížnej súťaže Maľba - Cena Nadácie VÚB pre mladých umelcov.

Súťaž Maľba pomáha mladým talentovaným umelcom už desať rokov. Vyhlásenie jej výsledkov a sprievodná výstava finalistov patria tradične k očakávaným udalostiam sezóny. "Všetkých milovníkov umenia srdečne pozývam do Galérie Nedbalka na výstavu mladej maľby. Návštevníkov čaká výnimočný zážitok," hovorí Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky. Výstava bude sprístupnená do 8. novembra, vstup je voľný.

Porota, ktorej predsedala známa londýnska galeristka a výtvarná teoretička Charlotte Schepke mala náročnú úlohu vybrať najlepšie diela z prihlásených viac ako 100 prác. „Porota vyberala diela s cieľom podporiť experimentálne a autentické polohy maľby zástupcov najmladšej generácie, u ktorých videla potenciál pre ďalší rozvoj. Veríme, že ocenenie bude pre víťazov povzbudením do ich ďalšieho umeleckého snaženia," povedala predsedníčka poroty Ch. Schepke. Spolu s ňou rozhodovali Hynek Martinec, jeden z najúspešnejších mladých českých umelcov, Nina Gažovičová, kurátorka a historička umenia a Erik Binder, jedna z najvýraznejších osobností domácej výtvarnej scény.

Autor: T.Rybár, P.Višňovský

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu