SME
Fotili sme ju

Fotili sme ju

Ako vzniká titulka časopisu smeŽeny? Fotíme krásne osobnosti a krásne ženy.

Načítavam video...

Fotili sme klaunku, ktorá lieči humorom

Niekomu sa toto povalanie môže zdať ťažké a občas smutné. Návštevy chorých detských pacientov či seniorov však majú v sebe kúzlo.

Herečka, pedagogička a sestrička Róza z Občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors v jednej osobe plní svoju misiu, ktorá sa špecializuje na šírenie humoru a radosti. Je matka dvoch detí, režíruje, vedie odborné bábkarské vzdelávacie kurzy pre dospelých pedagógov. V o. z. Červený nos Clowndoctors pracuje od jeho založenia, v súčasnosti už aj ako umelecká riaditeľka. Stará sa tak nielen o rast a umelecký rozvoj mladých adeptov na akademickej pôde, ale aj o profesionálnu a ľudskú kvalitu misie zdravotných klaunov. Je stále aktívna aj ako jedna z 54 profesionálnych zdravotných klaunov na Slovensku. Niekomu sa toto povalanie môže zdať ťažké a občas smutné. Návštevy chorých detských pacientov či seniorov však majú v sebe kúzlo. Umelkyňa Marika Kecskésová nám vysvetlila, ako je možné vyťažiť z jej povolania maximum a liečiť humorom.

Prečítajte si rozhovor so Marikou Kecskésovou v najbližšom čísle magazínu smeŽeny, ktoré vyjde v piatok, 9. októbra 2015 ako príloha denníka SME.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu