SME

Večera s Havranom

Večera s Havranom je diskusná relácia RTVS o spoločenských fenoménoch s moderátorom Michalom Havranom a jeho hosťami každý utorok večer na Dvojke.
 

Ako sa stavia spoločnosť k týraným ženám?

Prečo sa násilníci správajú tak, ako sa správajú a čo robíme preto, aby sme znížili počet útokov a zároveň všetci vedeli, že ide o neprijateľnú formu správania sa?

Násilie na ženách nie je iba záležitosťou vylúčených skupín obyvateľstva. Nepozná sociálne ani ekonomické hranice, je takpovediac beztriedne a predovšetkým ešte stále nevidteľné. Aká je situácia na Slovensku, sme laxnejší voči problému ako zvyšok Európy, nie sú naše mačistické tradície prípravou na takýto druh správania? Ako sa stavia spoločnosť k násiliu páchanom na ženách, ako vyzerajú štatitiky, prečo sa násilníci správajú tak, ako sa správajú a čo robíme preto, aby sme znížili počet útokov a zároveň všetci vedeli, že ide o neprijateľnú formu správania sa?

Hostia Michala Havrana - Barbora Holubová, Inštitút pre výskum práce a rodiny, Adriana Mesochoritisová, OZ Možnosť voľby a Matúš Kanis, právnik.

Autor: RTVS

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu