SME

Mimovládky opäť bojujú o prestížne ocenenie

Mimovládne organizácie majú ešte týždeň na to, aby sa zapojili do nominačného procesu Ceny Nadácie Orange. Svoje prihlášky môžu zasielať do 18. marca.

Nadácia Orange bude už po šiestykrát oceňovať mimovládne organizácie. Finančne a morálne tak opäť podporí prácu tých, ktorí sa systematicky a dlhodobo angažujú v troch oblastiach podpory Nadácie Orange - sociálna inklúzia, komunitný rozvoj a vzdelávanie. Po druhýkrát bude udelená aj Cena pre osobnosť za občiansku angažovanosť.

Mimovládne organizácie majú ešte týždeň na to, aby sa zapojili do nominačného procesu Ceny Nadácie Orange. Svoje prihlášky môžu zasielať do 18. marca. Z nominovaných organizácií výberová komisia identifikuje v každej kategórii 3 nositeľov tohtoročnej Ceny Nadácie Orange pre každú kategóriu. Okrem toho komisia udelí aj Cenu pre osobnosť za občiansku angažovanosť. Tú získa výnimočný človek, ktorého činnosť v mimovládnom sektore je dlhodobým prínosom v jednej z troch oblastí.

Pre ocenené organizácie je určená aj finančná podpora na ďalší rozvoj ich činnosti, a to vo výške 8 000 eur za prvé miesto, 5 000 eur za druhé a 2 000 eur za tretie miesto. Nadácia Orange takto prerozdelí celkovú sumu 45 000 eur na ďalší rozvoj činnosti ocenených.

Laureáti Ceny Nadácie Orange za rok 2014 budú vyhlásení v apríli na slávnostnom gala večere za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov hodnotiacej komisie, členov Správnej rady a predstaviteľov Nadácie Orange, zástupcov médií a pozvaných hostí.

Uzávierka prijímania prihlášok je 18. marca 2015 o 24.00 hod.

Viac informácií nájdete aj na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange.

Autor: P.Višňovský

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu