SME

Večera s Havranom

Večera s Havranom je diskusná relácia RTVS o spoločenských fenoménoch s moderátorom Michalom Havranom a jeho hosťami každý utorok večer na Dvojke.
 

Garáže na Hrad! Alebo ako sa staviame k vlastným dejinám

Je prípad výstavby garáží pod Bratislavským hradom dôkazom našej necitlivosti, alebo sme iba hysterickí?

Výstavba garaží pod plánovaným areálom barokových záhrad na Bratislavskom hrade vyvolala odpor časti verejnosti. Podľa archeológov sú nálezy na hrade natoľko významné, že prepisujú najstaršie dejiny mesta. Bratislava mala byť podľa niektorých z nich mýtickým hlavným mestom bývalej rímskej provincie. Rakúsky profesor Werner Jobst už v roku 2009 označil keltské hradisko pod dnešným Bratislavským hradom aj vďaka týmto nálezom za „stratené Carnuntum, hlavné mesto provincie Norikum, spomínané Tibériovou misiou písomne v šiestom roku nášho letopočtu". Ako sa staviame k vlastným dejinám, nie je tento prípad dôkazom našej necitlivosti, alebo sme iba hysterickí?

Hosťami Michala Havrana sú - Peter JURKOVIČ, šéf Krajského pamiatkového ústavu v Bratislave, Ivan MASÁR, jeden z architektov obnovy Hradu a Juraj HERMANN, prezident Spolku architektov Slovenska.

Ďalšiu časť relácie na tému Genetická revolúcia sledujte v premiére v utorok 17. marca 2015 o 22:00 na Dvojke.

Autor: RTVS

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu