SME

Drsnosť na každom kilometri

Najťažším pretekom na Donovaloch sa uzavrela sezóna Reebok Spartan Race v tomto roku. Pretekári na trati zdolávajú rad prekážok. Každý pretek je úplne atypický, súťažiaci nepoznajú trať ani prekážky, ktoré ich čakajú.

Najťažším pretekom na Donovaloch sa uzavrela sezóna Reebok Spartan Race v tomto roku. Najbližšie preteky budú 25. októbra v Budapešti. Aktualitou je, že slovenský pretekár Peter Žiška, ktorý síce na Donovaloch nepretekal, kvôli účasti na Reebok Spartan Race v Amerike, získal na ďalších pretekoch v Madride titul Majster Európy.

Na absolvovanie donovalského preteku mali štartujúci jeden podstatný dôvod - šancu získať jedinečné ocenenie v podobe Trifecty, na ktorú majú nárok len skutoční Sparťania - tí, ktorí dokončia všetky tri obťažnosti Reebok Spartan Race v jednom kalendárnom roku. Reebok Spartan Race je netradičný terénny beh, pri ktorom pretekári na trati zdolávajú rad prekážok. Každý pretek je úplne atypický, súťažiaci nepoznajú trať ani prekážky, ktoré ich čakajú. Po pretekoch Sprint a Super, ktoré sa počas tohto leta konali v iných slovenských strediskách, na súťažiacich na Donovaloch čakala oveľa ťažšia skúška odhodlania - náročná trať Beast, pri ktorej museli siahnuť až na dno svojich síl.

Autor: P.Višňovský

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu