Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
|Registrovať
     
sme.sk

Dá sa na Slovensku poctivo podnikať? Ako na to? Jakub Ptačin sa stretáva
so zaujímavými ľuďmi, ktorí podnikajú a robia to hlavne fér.

Spustiť v prehrávači

Vyrábal zdravé jedlo, keď ešte nebolo v móde

25. 6. 2014 o 10:00 | Kodoň, Mrázková, Šifra
Vyrábal zdravé jedlo, keď ešte nebolo v móde
video Spustiť video

Ján Lunter z Telgártu v 80. rokoch začal u seba doma variť tofu - syr zo sóje. Rodine zmena jedálnička prospela a po revolúcii úspešný programátor založil v pivnici firmu Alfa Bio.

Dnes má Alfa Bio stovku zamestnancov a desiatky svojich produktov vyváža aj do krajín V4.

Jakub Ptačin sa bol pozrieť za rodinou Lunterovcov a do výrobných hál v Banskej Bystrici. A popritom prvýkrát v živote vôbec skúsi dať do úst tofu.

Toto je posledný - desiaty - diel relácie o poctivých slovenských podnikateľoch, ktorú prináša O2. Férový prístup v podnikaní podporujú férovou ponukou - ich ponuku pre firmy nájdete tu.

Ak poznáte férových podnikateľov aj vy, prihláste a ohodnoťte ich na Najlepsiesluzby.sk.

Diskusia: 79 príspevkov

Zadajte e-mail a ďalší diel relácie vám neujde!



RSS s novými dielmi

Najnovšie z TV SME

Ručne lisované dlaždice vydržia aj 100 rokov. Jednu sme si skúsili vyrobiť.

dnes o 16:30

Nehaňte ľud môjĽubomír Horák lisuje cementové dlaždice, ktoré zdobia aj mnohé historické budovy.

Kulinárske Tresty: Ako pripraviť Lacný knedľový dezert

dnes o 15:46

Fičí.skV zákutiach internetu sa nachádzajú bizarné recepty, ktoré autori snáď ani nemysleli vážne. Redakcia Fičí ich uvarila... aby ste vy nemuseli.

Saudskoarabský kráľ si na cesty berie luxus. A čo Zeman?

dnes o 15:39

Téma na dnesČeský prezident Miloš Zeman bol tento týždeň na návšteve severnej Moravy.

Kaliňák: V prípade obvinenia Bašternáka polícia koná tak, ako má konať

dnes o 15:18

SpravodajstvoMinister vnútra reaguje na obvinenie Ladislava Bašternáka.