SME

Titul najoptimistickejšia obec si vyslúžila Brdárka

Pätnásť rokov činnosti Nadácie Orange potvrdilo, že rovnako optimistický pohľad ako nadácia zdieľa množstvo Slovákov, ktorí neúnavne píšu projekty a žiadajú o podporu svojich nápadov.

Nadácia Orange tento rok oslavuje už svoje 15. narodeniny. Za toto obdobie sústredila všetky svoje aktivity na pomoc iným a podporila takmer 6-tisíc užitočných nápadov a aktivít. Pätnásť rokov činnosti potvrdilo, že rovnako optimistický pohľad ako nadácia zdieľa množstvo Slovákov, ktorí neúnavne píšu projekty a žiadajú o podporu svojich nápadov. Najviac projektov v pomere k počtu obyvateľov realizovali s pomocou Nadácie Orange obyvatelia obce Brdárka, čím si táto obec vyslúžila titul najoptimistickejšej obce a miesta na Slovensku.

Nadácia Orange podporila túto malú obec v troch projektoch: prvým bola stavba eko-zariadenia pri obecnom penzióne, druhým pec na pečenie chleba a koláčov, oprava amfiteátra a priestoru pre občerstvenie a tretím projektom výstavba krytého miesta na posedenie pre obyvateľov spojená s úpravou okolia Komunitného centra. Obec Brdárka je v rožňavskom okrese a má niečo vyše 70 obyvateľov.

Vic sa dozviete aj na http://www.facebook.com/NadaciaOrange

Autor: P.Višňovský

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu