SME

Krajšie Slovensko

Inšpiratívni mladí ludia, ktorí robia z tejto krajiny krajšie miesto pre život.
Nie naraz, po kúsku, zanietením pre veci, ktoré by nemuseli robiť, ale chcú.

Mladučké skautky boli už aj u pána prezidenta

Skautské motto je, že ak chceš zmeniť svet, musíš začať od seba. Prácou na sebe sa učia mladí ľudia v skautingu posúvať svoje hranice a vychádzať medzi sebou.

Skautské motto je, že ak chceš zmeniť svet, musíš začať od seba. Prácou na sebe sa učia mladí ľudia v skautingu posúvať svoje hranice, vychádzať medzi sebou a ak sa k tomu pridá aj verejnoprospešná činnosť, družina roka je na svete.

Mladí skauti sú čestní mladí ľudia, ktorí vedia, čo vedia a pracujú na tom, aby to vedeli lepšie. A navyše vedia vychádzať s ostatnými okolo seba a rešpektovať ich. Šestnásťročná Martina je súčasťou Družiny roka – oficiálne najlepšej partie minulého roka v Slovenskom skautingu.

Slovenský skauting združuje deti a mladých ľudí a ponúka im alternatívu trávenia voľného času. Tento rok oslavuje na Slovensku 100 rokov. Viac informácií nájdete po kliknutí sem.

Seriál Krajšie Slovensko predstavuje inšpiratívnych mladých ľudí, ktorí robia svet okolo seba krajším. V spolupráci s tv.sme ho pripravuje Rada mládeže Slovenska.

Námet a spracovanie: Katarína Mrázková a Marek Franko
Music by RCH

Vo videu boli použité archívne zábery Slovenského skautingu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu