SME

Spectacular Slovakia

Videá a reportáže mladých novinárov pre cestovateľa Spectacular Slovakia, sprievodcu v
angličtine, ktorý každý rok vydáva týždenník The Slovak Spectator.

Tváre Slovenska: Zbojník, jaskyniar, farár a kníhkupec

Hľadali sme ľudí, ktorí tvoria atmosféru, ktorá nás stretne na rôznych miestach. Okrem iného sme sa dozvedeli, kde zbojníci stínajú kravaty...

V druhom dieli cyklu Faces of Slovakia hovorí Jozef Strojný z reštaurácie Zbojnícka koliba o svojom recepte na úspech a o tom, prečo sa k nim do reštaurácie neoplatí chodiť s kravatou. Sprievodca Roman Vavrek nám ukáže najzaujímavejšie miesta v Ochtinskej aragonitovej jaskyni a vikár v Mariánke Marek Chrysostom Vadrna porozpráva o návštevníkoch najstaršieho pútnického miesta na Slovensku. Prečo je kníhkupec najlepšie povolanie na svete, vysvetlí riaditeľ vydavateľstva ARTFORUM Vladimír Michal.

Video vzniklo na cestách študentov žurnalistiky, ktorí objavovali Slovensko pre 17. ročník cestovateľa Spectacular Slovakia, sprievodcu vydávaného anglickým týždenníkom The Slovak Spectator.

Na tohtoročnom vydaní sa okrem mladých novinárov podieľali fotograf Chris Steele-Perkins a redaktori Howard Swains, Jeff Whiteaker, Donald a Patricia Stoll.Projekt bol realizovaný aj vďaka spolupráci s Katedrou žurnalistiky Univerzity Komenského, tv.sme a podpore spoločnosti Orange Slovensko.

Autor: Slovak Spectator

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu