SME

Hudobné úlety

Krátke videofilmy Neziskovej organizácie Voices o mladých slovenských hudobníkoch, ktorí sa neprispôsobujú väcšinovému vkusu.

Dynamo Team má všetko vo vlastných rukách

Michal Štofej, frontman skupiny Hudba z Marsu, prichádza s novým projektom Dynamo Team. V prenajatom londýnskom byte s manželkou nahrali desať tanečných piesní a výsledkom je debutový album Slavia.

Michal Štofej, frontman skupiny Hudba z Marsu, prichádza s novým projektom Dynamo Team. Ide o duo, ktoré založil ako Mike Lark spolu s manželkou Lulu počas polročného pobytu v Anglicku. V prenajatom londýnskom byte Mike a Lulu samostatne nahrali desať tanečných piesní, ktoré dotiahli do finálnej zvukovej podoby v legendárnom štúdiu Abbey Road. Výsledkom je debutový album Slavia, ktorý vyšiel ako vinyl na ich vlastnej značke Lark Records.

Duo Dynamo Team sa dá charakterizovať ako fungujúci DYI (Do It Yourself) projekt, kde si všetko od tvorby pesničiek, nahrávania, produkciu až po natáčanie videoklipov rieši kapela sama vo vlastnej réžii a na vlastné náklady.

Do dnešného dňa už týmto spôsobom Dynamo Team stihli natočiť a zverejniť tri videoklipy na skladbu Roll the Dynamo, OK Let's Go! a We Get High. Medzi doterajšie najväčšie úspechy sa dá považovať zaradenie pilotného singla Roll the Dynamo do rotácií rakúskeho FM4 a z toho vyplývajúce pozvanie na vystúpenie vo viedenskom klube B72. Túto jeseň sa Dynamo Team naživo najbližšie predstaví na Pohoda Indor Camping Festivale, ktorý sa uskutoční 25. - 26. 11. v Trenčíne.

Do konceptu DIY tiež zapadá fakt, že speváčka Lulu sa okrem skupiny zároveň venuje aj výrobe handmade šperkov pod značkou lulu.bijoux.

Krátky film vznikol v septembri 2011 v Trnave. Pripravila ho Nezisková organizácia Voices v rámci
série videofilmov Hudobné úlety o nových slovenských skupinách a premiéru mal 22. septembra
2011 na Voices Live 24

Autor: Voices

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu