SME
Nehaňte ľud môj

Nehaňte ľud môj

Nehaňte ľud môj je relácia o slovenskom folklóre. Pripravujú ju Mišo Veselský a Martin Kleibl. Verejnoprávne informácie a hodnotný bulvár v jednom.

Načítavam video...

Dokonalé halušky od Slovenky z Rumunska

Rózka Kozáková nám pripravila nielen jedlo, ale aj porozprávala o ťažkom, ale poctivom živote krajanov. Nehaňte ju, je nádherná.

O Rózke Kozákovej nám jej sused Štefan Kalamár prezradil, že je „pravá Hutianka". Narodila sa a celý svoj život strávila na Novej Huti v Rumunsku, kam jej predkovia prišli zo slovenských horniakov.

Rózka vraví, že kedysi sa v obchode nedalo kúpiť skoro nič, všetko si museli dopestovať alebo dochovať doma a týkalo sa to nielen zeleniny, ale aj mäsa a alkoholu. Odkedy je „demográcia", žije sa im lepšie, hoci najbližšie mesto Alesd je vzdialené približne 20 kilometrov a do obchodu sa nedá skočiť len tak hocikedy.

Rumunskí Slováci sú na svoj starý domov hrdí a spomínajú naň aj vďaka jedlám, ktoré sa napriek drobným úpravám podobajú tým našim.

Rózka nám pripravila dokonalé halušky s kapustou a všetkými druhmi domáceho mäsa. Dokázala, že výdatne najesť sa dá aj z jednoduchého jedla.

Pripravte si také aj doma a nehaňte Rózku Kozákovú, je nádherná.

b.jpg

c.jpg

d.jpg

e.jpg

Staňte sa fanúšikmi relácie Nehaňte ľud môj na Facebooku - kliknite.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu