SME

Nápad sa ráta

Krátke videofilmy Neziskovej organizácie Voices o rozličných nápadoch a projektoch, ktoré zľahčujú a spríjemňujú život druhým.

Nefinancované Európskou úniou

Projektom urbanE.T. nás mladí ľudia motivujú premýšľať nad tým, že verejné priestory naozaj patria nám všetkým.

Projekt urbanE.T. (urbanity) je jedinečný a dlhodobý kultúrno-sociologicko komunitný projekt, ktorý pracuje s témou mesta ako so živou štruktúrou a organizmom. Ide o akýsi festival urbanizmu a architektúry spojený s odbornou konferenciou, verejnými diskusiami, dobrovoľníckymi podprojektami s cieľom oživiť verejné priestory mesta kultúrnymi a umeleckými podujatiami.

Pilotný ročník projektu prebiehal na jar v Ružomberku. Jeho cieľom bolo, aby si obyvatelia vytvorili názor na svoje mesto, dokázali ho využívať a pretvárať vo svoj prospech a zároveň viesť predstaviteľov mesta k väčšej flexibilite pri rozhodovaní o záležitostiach týkajúcich sa sociálnych, kultúrnych a ekonomických sfér.

Svoje vízie ľudia v urbanE.T. realizujú cez programy urbanART, urbanTRIP, urbanGAME a urbanEDU. Záleží im na tom, aby ľudia v meste neboli ľahostajní voči prostrediu, v ktorom žijú a nevnímali svoj život len ako naháňanie sa za úspechom.

Krátky film vyrobila Nezisková organizácia Voices počas konania pilotného projektu mestského festivalu urbanE.T. v Ružomberku (31.3. - 2.4.) a premiéru mal 23. júna 2011 na Voices Live 23.

Autor: Roman Berco Balog, VOICES

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu