SME

Hudobné úlety

Krátke videofilmy Neziskovej organizácie Voices o mladých slovenských hudobníkoch, ktorí sa neprispôsobujú väcšinovému vkusu.

V Nourish My Fame sú filmári

Trio Nourish My Fame patrí medzi najvýraznejšie objavy slovenskej elektronickej hudobnej scény za rok 2010.

Trio Nourish My Fame patrí medzi najvýraznejšie objavy slovenskej elektronickej hudobnej scény za rok 2010. Ich prvá skladba vznikla v septembri 2009, keď ju ešte tvorilo len duo Audrey Csanadi (spev) a Adam Dekan (producent). Po príchode Dušana Husára (el. bicie) sa zostava skompletizovala, nápady dotiahla do ucelených pesničiek a kocom roku 2010 vydala na vlastné náklady svoj debutový album Nauta. Prvým singlom z albumu sa stala skladba Love Apple, ktorá svižnými swingovými samplami patrí medzi najhravejšie kompozície Nourish my Fame. Žánrový záber albumu je však pestrejší a samotní členovia sa dištancujú od ich zaradenia do súčasného trendu samplovania starých swingových a jazzových nahrávok. Skupina má momentálne za sebou prvé koncerty, prvé festivaly, prvé menšie turné a začína sa na pódiu cítiť stále viac doma. Svoju downtempovú zmes elektroniky, ťažkých beatov a nežných vokálov kritici najčastejšie radia do škatuľky trip-hop, kapela má však radšej označenie organická elektronika.

Členovia Nourish my Fame študujú na VŠMU a vo vlastnej réžii si natočili pôsobivý videoklip ku skladbe Figurative She. Okrem vlastných videoklipov majú rozpracované video aj pre spriatelenú elektro-popovú formáciu Noisecut.

Krátky film o elektronickom triu Nourish My Fame vznikol v marci 2011 v ateliéroch VŠVU v Bratislave. Pripravila ho Voices v rámci série videofilmov Hudobné úlety o nových slovenských kapelách a premiéru mal 17. marca 2011 na Voices Live 20.

Autor: Martina Slováková

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu