SME

Camino: Moja cesta

Peši, s dvesto eurami vo vrecku a batohom na chrbte. Od kastílskych polí do srdca Galície. Prežite púť do Santiaga de Compostela s Tomášom Hudákom a jeho priateľmi.

Peši do Santiaga? Na úvod stačí dvacka

Deň jedna, 490 kilometrov od cieľa, Burgos, Španielsko. Tomáš Hudák vyrazil na jednu z najstarších púti kresťanského sveta. Do Santiaga de Compostela. Pozrite si prvý diel seriálu Camino: Moja cesta.

Tú cestu vyšliapali od objavenia hrobu apoštola Jakuba milióny ľudí. Medzi inými aj herci Anthony Quinn či Shirley MacLainová. Spisovateľa Paula Coelha zase inšpirovala k napísaniu knihy Pútnik z Compostely.

Jej najznámejšia trasa Camino Francés sa začína na francúzsko-španielskom pohraničí, v mestečku Saint Jean Pied de Port. Tých 798 kilometrov do Santiaga de Compostela lemujú všadeprítomné žlté šípky, staré kláštory, zchátralé a opustené dedinky, ale aj veľké mestá s monumentálnymi katedrálami.

Pre niekoho je to turistika, pre niekoho test vlastných schopností a pre niekoho púť, ktorá v sebe ukrýva mystiku stáročnej tradície katolíckej cirkvi. Naše putovanie začalo v Burgose, asi 490 kilometrov od cieľa. Každý z nás ešte len hľadal odpoveď na otázku, čím bude táto cesta pre nás.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu