SME

Večera snov

Nemusíte stále jesť len halušky. Osviežte si jedálniček a nechajte sa pozvať. Navaríme vám.

Recept na večeru snov: Ako spraviť lososa s avokádom

Šéfkuchár Jardo navaril pre Barboru, Maťa a ich kamarátov. Všetci sú mäsožravci, všetci majú radi exotiku. Čo a ako im pripravil? Pozrite sa.

Dali sme čitateľom možnosť, aby sa prihlásili, ak chcú zažiť večeru snov. Ozvali sa Barbara a Maťo. Aké menu pre nich a ich kamarátov prichystal šéfkuchár Jardo z Chef on Board? Aké sú ich chute? Uvidíte v prvej časti relácie Večera snov.

Dnes sme varili (pre 4 osoby):

Údený losos s avokádom, bagetou a maslom v hrubozrnnej soli / sezame

  • 1 zrelé avokádo
  • 250 g údeneho lososa
  • 2 limetky
  • trocha kôpru
  • soľ, čerstvo zomleté korenie
  • bageta
  • hrubozrnná soľ / zrnká sezamu
  • bylinkové maslo - 125g masla, pažítka

Maslo izbovej teploty rozotrieme, pridáme nakrájanú pažítku, trocha kôpru a soli. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme z masla valček,ktorý necháme v chladničke stuhnúť.

Losos nakrájame na malé kocky, pridáme dobre roztlačené avokádo. Zmes ochutíme nasekaným kôprom, čerstvo zomletým korením, soľou, šťavou z limetky a všetko dober premiešame. Uložíme do chladničky.

Maslo vyberieme z chladničky, nakrájame na rovnaké časti a obalíme ho z polovice v hrubozrnnej soli alebo zrniečkach sezamu. Na tanier servírujeme podľa vlastnej fantázie s pečenou bagetou. Môžeme dochutiť olivovým olejom.

Aké jedlá sme ešte varili pre Barbaru a Maťa a ich kamarátov? Čo uvidíte nabudúce?

  • Grilovaný jahňací hrebienok, ratatouille, šampiňónová omáčka s anízom
  • Jahody s mätovým karamelom a mascarpone s pistáciami
  • Paradajková polievka s čerstým koriandrom a bazalkovou redukciou
Túto reláciu vám prináša Chef on Board. Nové video a nový recept nájdete na SME.sk každú sobotu od 10:00.

Autor: TV SME, Chef on Board

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu