SME

Manikova cesta

Odlepil sa od svojho počítaca a vybral sa na menší výlet: 770 kilometrov naprieč Slovenskom, z Dukly na Devín, pešo za 30 dní. Toto je Manikova cesta.

Prvé ťažké dni na pešej ceste Slovenskom

Cesta pešo naprieč Slovenskom sa zdala Manikovi z bratislavskej kancelárie ľahšia, než v skutočnosti je. Zistil to hneď v prvé dni.

Cesta pešo naprieč Slovenskom sa zdala Manikovi z bratislavskej kancelárie ľahšia, než v skutočnosti je. Zistil to hneď v prvé dni. Jeho cesta ale napriek tomu pokračuje.

Čo je Cesta hrdinov SNP?

Je to turistická trasa, ktorá vedie cez celé Slovensko z Dukelského priesmyku na hrad Devín v Bratislave. Cesta hrdinov SNP je najdôležitejšia turistická magistrála na Slovensku. Siaha zo severovýchodu krajiny (Dukliansky priesmyk) až na západ po Bradlo. Odtiaľ pokračuje na Devín ako Štefánikova magistrála.

Cesta hrdinov SNP prechádza väčšinou významných oblastí Slovenska, ktoré zohrali dôležitú úlohu počas Slovenského národného povstania, alebo počas oslobodzovania krajiny v rokoch 1944 až 1945. Celá táto magistrála je značená červeným turistickým značením.

Najvyšší bod je Ďumbier (2043) v Nízkych Tatrách. Turistický chodník vedie cez Ondavsku vrchovinu, Čergov, Šarišskú vrchovinu, Volovské vrchy, Nízke Tatry, Veľkú Fatru, Kremnické vrchy, Žiar, Strážovské vrchy, Biele Karpaty a Malé Karpaty.

Viac informácii a presný harmonogram s popisom cesty nájdete tu - kliknite.

Autor: Manik

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu