SME

Ako ho nepoznáte

Poznáte ich len ako športovcov. Akí sú ale v súkromí? Spovede známych slovenských športovcov.

Volejbalistka Solange Soaresová: Slovensko je súčasť môjho života

Brazílska volejbalistka v slovenskom drese Solange Soaresová sa po kariére vráti domov, aby pomáhala vo svojom charitatívnom projekte.

V Európe je deväť rokov, slovenské občianstvo má štyri roky, posledné dve sezóny hráva v Prostějove a za Slovensko hrala na nedávnej v kvalifikácii na majstrovstvá sveta. Brazílska volejbalistka Solange Soaresová tvrdí, že hrá za krajinu, ktorú má v srdci.

„Slovensko je súčasť môjho života, strávila som tu obdobie od roku 2001 s výnimkou dvoch sezón v Prostějove a nikdy na toto krásne obdobie nezabudnem. Ani sa mi nechce veriť, že som tu tak dlho, také to je krásne, že mi to rýchlo ubehlo,“ hovorí.

Na Slovensku po skončení kariéry zostať neplánuje, aj keď si u nás už zvykla. „Brazília pre mňa znamená veľa, lebo tam mám rodinu. V Brazílii je všetko rýchle, hrozný ruch, v Európe je život pokojnejší a keď prídem domov, naši sa prispôsobujú mne. Na rodinu sa vždy veľmi teším, aj keď idem len nakrátko. Za blízkymi sa oplatí precestovať polovicu zemegule, hoci aj na sekundu,“ vysvetlila.

Ďalšia vec, ktorá ju ťahá domov, je charitatívna práca. „V Brazílii máme rozbehnuté projekty, mám plány a chcela by som sa im stopercentne venovať. Celé je to charita, máme veľký detský dom, staráme sa tam o 135 detí. Chcem to robiť do konca života. Väčšinou k nám berieme deti, ktoré nechcú rodičia a nájdeme ich na ulici. Keď idete autom, všade naokolo sú špinavé deti, úplne samy. Často vidieť malé detičky, možno dvojročné, a sú bez mamy,“ priblížila.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

TOP videá

SkryťZatvoriť reklamu