Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
|Registrovať
     
sme.sk

Varíme s veľvyslancom

Predstavujeme vám medzinárodnú kulinársku kultúru a tradície krajín, ktoré majú zastúpenie na Slovensku.

Spustiť v prehrávači

Viete kto dal meno šopskému šalátu?

14. 4. 2014 o 9:00

Veľká noc v Bulharsku je spojená aj so špeciálnymi receptami. Hlavne tradičný koláč kozunak a jahňacina, a to na všetky spôsoby.

Na belgickom menu musia byť ryby, pivo, a čokoláda

17. 3. 2014 o 10:00

Belgický veľvyslanec nám hrdo vysvetlil kedy a ako Belgičania vynašli 'le chicon'. výhonok z koreňa čakanky, a presvedčil nás o tom, že horké je dobré, a to v kombinácii s jabĺčkom a so sleďom.

Naučte sa variť Napoleonovo obľúbené jedlo

10. 3. 2014 o 9:10

Francúzsky veľvyslanec s manželkou nám uvarili kuracie marengo, jedlo, ktoré vymyslel Napoleonov kuchár počas francúzskeho vojenského ťaženia v Taliansku.

Prečo majú Íri a Slováci radi podobné jedlá

24. 2. 2014 o 9:00

Zostali vám od včerajšieho obeda varené zemiaky? Írska veľvyslankyňa vám poradí, ako ich využiť a pripraviť si tradičné írske zemiakové placky s lososom.

Poľská kuchyňa spája tradície celej Európy

3. 2. 2014 o 10:00

Poliaci by povedali, že ich národným jedlom je bigos, aj keď ich kuchyňa je veľmi rôznorodá.

Namiešané od pätnástich ambasádorov

20. 1. 2014 o 10:00

V minulom roku s nami varilo spolu 15 veľvyslancov a toto je výber z chutí, ktoré pripravovali v jednotlivých dieloch.

Viete ako chutí sob? Uvarte si netradičný steak z Nórska

16. 12. 2013 o 8:00

Nóri oslavujú so sobím mäsom. Vo videu sa dozviete aké korenie pri príprave soba nesmie chýbať a akú omáčku k sobiemu mäsu podávať.

Estónci sú otvorení všetkému, čo je nové. Aj v kuchyni

18. 11. 2013 o 9:00

Estónci ako správny pobaltský národ, jedia hlavne plody Baltiku. Pozrite sa, ako pripravujú typického marinovaného baltského sleďa.

Svätý Martin neprichádza na bielom koni, ale chodí degustovať vína

4. 11. 2013 o 10:00

V dnešnom dieli relácie Varíme s veľvyslancom uvidíte ako sa v Chorvátsku stretávajú rôzne kulinárske tradície a čo Chorváti doma varia najčastejšie dnes.

Taliansko nie je len pizza a pasta: Varíme s veľvyslancom

21. 10. 2013 o 9:00

Taliansky veľvyslanec prezradí, odkiaľ má meno pizza margherita a naučí vás variť dve tradičné talianske jedlá.

Olivový olej, cesnak, koriander, to je Portugalsko

7. 10. 2013 o 9:00

Prečo portugalské chorizo chutí inak ako španielske? Skúste ho uvariť s fazuľkou a koriandrom - ak vám neprekáža zájsť si poň až do Viedne.

Chystáte sa k Cyperčanom? Žiaden strach, budete ako doma

23. 9. 2013 o 9:20

Ak vás zaujíma ako si čo najjednoduchšie navariť v bojovej zóne, pozrite si video z varenia s cyperským veľvyslancom, ktorý vás naučí variť Kleftiko.